تمرین تنفسی خنک کننده یوگا برای رهایی از گرمازدگی در تابستان

خانه » آموزش‌های رایگان » تمرین تنفسی خنک کننده یوگا برای رهایی از گرمازدگی در تابستان
01 تیر 1403

رهایی از گرمازدگی در تابستان

رهایی از گرمازدگی در تابستان با تمرین تنفسی خنک کننده یوگا  

 

تمرین تنفسی خنک‌ کننده یوگا به مجموعه‌ای از تکنیک‌های تنفسی گفته می‌شود که موجب کاهش دمای بدن و آرامش ذهن می‌شود. با انجام دادن این تمرین‌ها دمای بدن به تدریج کاهش یافته و احساس خنکی در جسم ایجاد می‌شود. از فواید این تکنیک‌ها در فصل تابستان می‌توان بیشترین بهره را برد و مانع گرمازدگی و آسیب‌های ناشی از افزایش دمای بدن شد. انجام دادن تمرین تنفسی خنک کننده یوگا علاوه بر کاهش دمای بدن و به دنبال آن آرام شدن ذهن، موجب کاهش فشار خون نیز می‌شود و می‌تواند احساس خستگی و کلافگی را بهبود بخشد و به دنبال آن موجب خواب بهتر و حتی کاهش اضطراب و استرس شود.

این تمرین‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا بدن و ذهن خود را آرام کنید و تاب‌اوری خود را در مقابل گرمای بیش از حد افزایش دهید. این تمرینات تنفسی خنک کننده هستند و می‌توانند به طور موقت موجب برطرف شدن تشنگی و عطش افراد شوند.

زمان مناسب انجام تمرین‌های تنفسی خنک کننده در یوگا :

  • صبح زود : انجام این تمرین‌ها صبح زود، قبل از شروع فعالیت‌های روزانه می‌تواند به تنظیم دمای بدن و افزایش آرامش ذهن کمک کند.
  • بعد از تمرینات یوگا یا ورزش: پس از اتمام یک جلسه تمرین‌ ورزشی یا پس از انجام آساناهای یوگا، معمولا دمای بدن افزایش پیدا می‌کند. این تمرینات می‌توانند به خنک کردن جسم و بازگرداندن آن به حالت تعادل کمک ‌کند.
  • فصل گرما (تابستان): این تمرین ها در روزهای گرم سال و در محیط‌های گرم می‌توانند از اثرات منفی گرما و گرمازدگی جلوگیری کنند.
  • مدیریت خشم: انجام تمرینات خنک کننده تنفسی می‌تواند ذهن را از افکار و احساسات خشم‌آلود خارج کند.
  • بهبود کیفیت خواب: انجام تمرین‌های تنفسی خنک کننده می‌توانند در افزایش آرامش جسم و ذهن و بهبود کیفیت خواب موثر باشند.

چه زمانی انجام تمرین‌ تنفسی خنک کننده یوگا مناسب نیست؟

  • فشار خون پایین

اگر فشار خون فرد به طور طبیعی پایین است انجام تمرینات تنفسی خنک کننده‌ی یوگا در دراز مدت ممکن است موجب ضعف یا سرگیجه‌ی او بشود . بنابراین بهتر است در طراحی توالی تمرینات خود حفظ تعادل را در نظر داشته باشید. اگر بنا به دلایلی مایلید از مزایای این تمرینات بهره ببرید، برای پیشگیری از عدم تعادل فشار خون، به توالی و تعادل در طراحی تمرین خود آگاه باشید.

  • مشکلات تنفسی

در صورتی که فرد دچار مشکلاتی مانند آسم شدید، برونشیت یا سایر اختلالات ریوی است لازم است این تمرینات را با احتیاط در برنامه خود قرار دهد. زیرا این تمرینات می‌توانند موجب تحریک سیستم تنفسی شوند.

  • سرماخوردگی

درصورتی که فرد دچار سرماخوردگی، گرفتگی بینی یا سینوزیت باشد لازم است آن را با احتیاط و به تعداد بارهای محدود انجام دهد و توالی تمرین مناسبی را برای ایجاد تعادل در نظر بگیرد.

  • فصل سرد سال

تمرینات تنفسی خنک کننده موجب کاهش دمای جسم می‌شوند و طبیعتاً روزهای گرم سال و به طور کلی فصل تابستان می‌تواند زمان‌ مناسبی برای انجام آن‌ها باشد. بنابراین طبیعی ست که انجام آن‌ها در فصل سرما توصیه نمی‌شود.

  • سرگیجه و عدم تعادل

اگر به طور مکرر دچار سرگیجه یا ضعف هستید بهتر است از قرار دادن این تمرینات در برنامه خود به طور مکرر خودداری کنید و با در نظر گرفتن شرایط خود یک برنامه متعادل تنظیم کنید.

  • شرایط خاص پزشکی

درصورتی که دچار شرایط خاص پزشکی مانند بیماری قلبی یا دیابت هستید برای انجام این تمرینات با پزشک خود مشورت کنید.

 

در ادامه چند تکنیک تنفسی خنک کننده‌‌ی یوگا را معرفی کرده‌ام و درباره نحوه انجام دادن آن‌ها توضیح داده‌ام:

 

منابع پیشنهادی ما برای مربیان و علاقمندان به این موضوع:

 

نویسنده: غزاله آدم‌پور

مدیر سایت